Blue - Granitt

Granitt

Kombinasjonen av styrke og skjønnhet

Naturstein av granitt

Sigvartsen Steinindustri fører mange ulike typer naturstein som er hentet fra ulike brudd i hele verden. Granitt kombinerer både styrke og skjønnhet. Den er slitesterk, og med enkelt renhold. Det er en av årsakene til at granitt har blitt meget populær som benkeplate og gulvbelegg på kjøkken, bad, entreer etc.

 

Granitt tåler varme, men den skal ikke utsettes for ekstreme varmepåvirkninger som for eksempel glovarme kjeler og gryter direkte fra kokeplaten. Man skal heller ikke tråkke på benkeplaten, da slike belastninger kan gjøre at platen sprekker i utskjæringene til kum eller koketopp.

 

Matte plater vil bli mørkere over tid. Dette fordi overflaten er mer mottakelig for blant annet olje og fett som kan lage avtegninger, merker eller skjolder i benkeplaten. Over tid vil dette jevne seg ut.

 

Vær oppmerksom på at det kan være store variasjoner i farge og struktur på platene som benyttes i produksjonen og det som vises på en prøve. Er du usikker, ta kontakt med oss.

Overheng: Hvor mye overheng du kan ha på benkeplaten avhenger av platens tykkelse og hvilken støtte den har. Se eget faktaark om overheng her.