Rugged Concrete - Caesarstone

Valg av stein

‹ Tilbake til hovedside

Mange valgmuligheter

Hos Sigvartsen Steinindustri kan du velge mellom granitt, marmor, kompositt, Dekton® og Marazzi som benkeplate. Materialer med ulike bruksegenskaper, farger og strukturer. Marmor og slipt/børstet granitt er steintyper som lett tiltrekker seg smuss og flekker, og krever noe mer vedlikehold. Vi anbefaler at platen impregneres 1-2 ganger i året avhengig av bruk. For benkeplater i polert granitt, kompositt, Dekton® og Marazzi holder det med vanlig, daglig rengjøring. Med riktig bruk og behandling vil du ha en benkeplate som holder seg fin i mange år fremover.

Kompositt


Kompositt eller kvartskompositt er et vakkert materiale som egner seg meget godt for deg som ønsker minst mulig vedlikehold av benkeplaten.

 

Materialet er svært slitesterkt og motstandsdyktig mot flekker i daglig bruk. Velger du benkeplate i kompositt velger du en plate som ikke er porøs, og den vil derfor ikke påvirkes av matvarer eller væsker. Med en benkeplate i kompositt slipper du jobben med å impregnere platen. Vanlig, daglig rengjøring med Zalo-vann og kjøkkenspray. Lyse plater vil kreve litt mer innsats dersom flekkene har sittet lenge.

 

Både Caesarstone® og Silestone® leverer kompositt av høy kvalitet i mange ulike strukturer og spennende farger. Kompositt er et materiale som kombinerer de beste egenskapene fra naturstein og moderne produksjonsmetoder. Blandingen består av kvarts, harpiks, lim og fargestoffer. Selv i støpte plater som kompositt, kan man oppleve farge- og strukturvariasjoner.

 

Kompositt skal ikke brukes utendørs da den ikke er motstandsdyktig mot UV-stråler.

 

Les mer om Silestone® og se vårt utvalg her.

Les mer om Caesarstone® og se vårt utvalg her.

Naturstein


Granitt kombinerer skjønnhet og styrke som nesten ingen annen naturstein. Marmor uttrykker et tidløst og eksklusivt inntrykk som vil vare i nærsagt all fremtid.

 

Ved valg av ekte naturstein er det viktig at du er klar over og aksepterer de naturbetingede struktur- og fargeforskjellene. Dette kan være små huller, revner og naturlige flekker, samt årespring som har oppstått under dannelsen av natursteinen og som setter sine spor i ferdig bearbeidet produkt. Det er nettopp dette som kjennetegner og er særpreget for naturstein kontra industrielt fremstilte materialer. Ekte naturstein er dannet i naturen og gjør hvert enkelt produkt unikt.

 

Les mer om Granitt og se vårt utvalg her.

Les mer om Marmor og se vårt utvalg her.
 

Dekton®


Dekton® er et ultrakompakt materiale bestående av porselen, glass og kvarts. Sigvartsen Steinindustri fører en rekke farger og mønstre fra Dekton®.

 

Les mer om Dekton® og se vårt utvalg her.

Marazzi

Marazzi er keramiske benkeplater. Sigvartsen Steinindustri har valgt å ta inn 10 ulike farger og mønstre fra Marazzi. Ved å velge keramiske benkeplater velger man også benkeplater som ikke krever mye vedlikehold. Vanlig, daglig rengjøring med mildt såpevann eller kjøkkenspray er nok. 

Man skal være oppmerksom på at keramiske plater ikke er gjennomfarget.

 

Les mer om Marazzi her